Wie zijn wij?

Wij zijn een broer, zus, zusje, zoon, dochter, maar voor alles: ouders. Ouders van een kleintje die snel groot wordt. Soms te snel. Daarnaast zijn wij ook professionals, de ene een advocaat en de ander (toevallig) een ervaren psycholoog. En ook wij hebben als ouders – net als jullie –het beste voor met onze kleintjes.

Wat is Bookiemonster?

Bookiemonster is een verhuurdienst die ouders helpt bij het helpen van hun kleintje bij het 100% ontwikkelen van zijn/haar cognitieve en emotionele vaardigheden.

Onze visie in een quote: “Boeken geven geen wijsheid waar er geen wijsheid was, maar waar er wijsheid is, wordt deze door het lezen groter” – E. Hardwick.

Onze missie: Wij willen dat iedere kind toegang heeft tot en zo vroeg mogelijk kennis maakt met een pakket aan ondersteunende boeken en andere gedrukte middelen en materialen die hun cognitieve en emotionele groei ten volle ondersteunen, tegen een betaalbaar tarief.

Wat bieden wij aan: wij bieden ontwikkelpakketten aan met daarin gedrukte, schriftelijke, ontwikkeltools waarmee de ouders hun kinderen kunnen begeleiden in hun cognitieve en emotionele groei.

Welke leeftijden: Wij hebben pakketten voor kinderen van 0 tot 4. Dit is een zeer bewuste keuze. Momenteel vinden wij dat vanaf 4 jaar (eerste klas basisschool) kinderen in aanraking moeten komen met de (openbare) bibliotheek om zich zo verder te ontwikkelen.

Hoe pakken wij dit aan?

Wij bieden jaarpakketten aan met daarin boeken en boekachtige gedrukte schriftelijke ontwikkeltools waarmee de ouders hun kinderen kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun cognitieve en emotionele vaardigheden. Zo zal in het eerste pakket (0-6 maanden) onder andere rekening worden gehouden met de fysieke groei van uw kind. Ieder van de pakketten varieert zo naar leeftijd en bevat boeken en andere materialen die perfect passen bij de ontwikkeling die uw kind op dat moment doormaakt. U kunt uw kind dus – samen – optimaal stimuleren in de fase van zijn/haar groei op dat moment!

Hoe werkt het abonnement?

Ons abonnement is simpel en flexibel, zodat u er het beste uit kunt halen.

  • Je sluit altijd een jaarcontract af.
  • Let op: het is een verhuurdienst dus het is de bedoeling dat het pakket een jaar later wordt teruggestuurd.
  • Je betaalt daarom ook gedurende deze periode huurpenningen, doorgaans in 12 termijnen. Dit gebeurt via automatische incasso.
  • Omdat je de boeken terug moet leveren, vragen wij je ook eenmalig (1e maand) een borg. Deze borg dekt de kosten als je kleintje een van de materialen toevallig kapot maakt, maar ook als je besluit om een van de materialen over te nemen! Dan houden wij gewoon een deel van de borg in. Zo kun je altijd de leukste materialen bewaren voor je kinderen.
  • Als de materialen zijn ingeleverd en wij kunnen deze materialen hergebruiken, dan krijg je je borg terug gestort.

Duurzaam en milieubewust

Wij laten graag een schone aarde achter voor onze kinderen. Daarom zijn wij milieubewust en staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Onze hele concept is hieromheen gebouwd.

  • Onze boeken en pakketten worden zo lang mogelijk opnieuw gebruikt, zo besparen we bomen en CO2!
  • Wij versturen onze boeken niet maandelijks, maar alle boeken ineens. Dus maar 1 ritje, dat bespaart ook CO2; En
  • De doos is ook extra sterk, dus kan je hergebruiken!
  • Samen inzetten voor een groene en betere toekomst voor onze kinderen!